ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Κυρίες και κύριοι,

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω τη διενέργεια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.) στις 2 και 3 Ιουνίου 2006 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ" της ΗΕLΕΧΡΟ, στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη της επέτειο, από την επίσημη έναρξη της δραστηριοποίησής της στις 3 Ιουνίου 2005, η Δ.Ε.Δ.Υ.Τ. στοχεύει μέσα από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριό της να καταστεί αφενός ευρύτερα γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, στους αρμόδιους Δημόσιους Φορείς, στον επιχειρηματικό κόσμο, στο καταναλωτικό κοινό και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αφετέρου να παρουσιάσει, για πρώτη φορά ίσως, μια τόσο ευρεία διεπιστημονική συνεργασία στα πλαίσια της διασφάλισης της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων-ποτών, με τελικό σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας υγείας.

Τα ιδρυτικά μέλη της Δ.Ε.Δ.Υ.Τ., επιστήμονες Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. κάτοχοι ειδικότητας σχετικής με την υγιεινή, την ασφάλεια και την τεχνολογία των τροφίμων-ποτών, μέσα σε ένα κλίμα συναδέλφωσης, φιλίας και συνεργασίας, που επιθυμούμε να εκδηλωθούν όσο το δυνατόν πιο έντονα και θερμά κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου μας, φιλοδοξούμε να, καταστεί τούτο θεσμός με παράδοση και ανοδική πορεία.

Για το 1ο Συνέδριο της Δ.Ε.Δ.Υ.Τ., την εποχή της παγκόσμιας ανησυχίας και αμφισβήτησης για κατανάλωση υγιεινών και ασφαλών τροφίμων-ποτών, έχουμε επιλέξει και θα προβάλουμε σύγχρονα θέματα αιχμής, με έμφαση στην εφαρμογή των συστημάτων ποιότητας και των διαδικασιών ελέγχου τους, διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Κάθε θέμα θα προβάλλεται ολοκληρωμένα με συνεδρίες ελευθέρων ανακοινώσεων, Posters, Video, διαλέξεις ή αντιπαραθέσεις και στρογγυλή τράπεζα με διακεκριμένους ομιλητές από τον ευρύτερο χώρο των τροφίμων.
Πιστεύοντας ότι, το Συνέδριο της Δ.Ε.Δ.Υ.Τ. θα αποτελεί σύντομα την κορωνίδα των εκδηλώσεων της επιστημονικής δραστηριότητας όλων όσων δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο χώρο του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε ένθερμα στο 1ο Συνέδριο της Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.

Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του Συνεδρίου, η οργανωτική πληρότητα και η ζεστή φιλοξενία στην όμορφη Θεσσαλονίκη που φιλοδοξούμε να επιτύχουμε, πιστεύουμε ότι θα σας μείνουν αξέχαστα.


Με θερμούς χαιρετισμούς
Dr Ι. Τσιλφίδης