ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • Διεπιστημονική συνεργασία για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων - ποτών και Δημόσια Υγεία.
  • Συστήματα ιχνηλασιμότητας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης τροφίμων και ποτών.
  • Νομοθεσία: εναρμόνιση - απαιτήσεις.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων - Απαιτήσεις για τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων - (IS0 22000) - Έλεγχος και πιστοποίηση αυτών.
  • Διασφάλιση ποιότητας νερού και Δημόσια Υγεία.
  • Διασφάλιση ποιότητας τροφίμων και ποτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Διασφάλιση ποιότητας τροφίμων και ποτών στη μαζική εστίαση.
  • Προβλήματα πρωτογενούς τομέα στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας.
  • Προοπτική βιολογικής γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
  • Ασφάλεια και ποιότητα πρώτων υλών στη βιομηχανία τροφίμων.
  • Νεοφανή τρόφιμα, λειτουργικά τρόφιμα, έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.
  • Αντιμικροβιακές ουσίες, αυξητικές ουσίες, ισταμίνη -επιπτώσεις.
  • Υλικά συσκευασίας τροφίμων - ποτών, επισήμανση τροφίμων - ποτών.
  • Περιβάλλον και παραγωγή τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης - Ένα σύστημα αλληλεπιδράσεων.
  • Τροφογενή - υδατογενή νοσήματα και Δημόσια Υγεία.
  • Τροφικές αλλεργίες.
  • Διατροφικά προγράμματα.
  • Αξιολόγηση, διαχείριση και κοινοποίηση διατροφικών κρίσεων - Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Εμπορία - κατανάλωση τροφίμων - έλεγχος της αγοράς μετά την εφαρμογή των κανονισμών.
  • Νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Νέα κοινοτική νομοθεσία.
  • Συντονισμός δραστηριοτήτων εθνικών και κοινοτικών εργαστηρίων αναφοράς ελέγχου τροφίμων-ποτών.
  • Εργαστηριακός έλεγχος τροφίμων και ποτών και διαπίστευση εργαστηρίων δοκιμών και διακριβώσεων.
  • Πολιτική διατροφικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας.